Izomlazító kenőcs a görcsös területre

Izomlazító kenőcs

A kéz és a kar túlerőltetése hosszú időn keresztül megnehezítheti a mindennapokat. Néha még az írás is nehézzé válik annak, aki teniszkönyökkel küzd. Ideig óráig a teniszkönyök kenőcs gyógyírt jelenthet a fájdalomra, azonban arra kell törekedni, hogy a kar izmai teljesen helyrejöjjenek. Ezt pihentetéssel és célzott kezeléssel lehet a leghatékonyabban megoldani.

Azonban, ha hirtelen húzódás és fájdalom nyilall bele a karba vagy a könyökbe, akkor jó, ha van otthon teniszkönyök kenőcs. Ez egyszerre hűsíti és csillapítja a fellépő fájdalmat. Ha erre a fájdalomra később is rádolgozik, vagyis nem hagyja kellőképpen regenerálódni a területet, akkor akut gyulladásos tünet léphet fel.

Emiatt pedig az izmok merevvé és az inak görcsössé válhatnak, aminek egy idő után látható jelei is lesznek a karon. Ez esetben a teniszkönyök kenőcs már csak a gyógyulási folyamat kiegészítője lesz, hiszen komoly szaksegítségre lesz szüksége. Ezt minden ember, ha egyszer csak lehet, el szeretné kerülni. Azonban vannak olyan sportágak, amelynél elengedhetetlen, hogy újra és újra igénybe vegyék a kart.

Ekkor egy hatékony izomlazító kenőcs kell legyen a sporttáska mélyén, így ha szükség van rá, akkor azonnal be lehet kenni az adott területet. Az izomlazító kenőcsöt legtöbbször az intenzív edzések után, vagy az izomhúzódás tüneteinek kezdetekor szokták használni. A fő cél ilyenkor az érintett terület vérkeringésének növelése, ezáltal az izmok merevségének a csökkentése.

Azért, hogy ne legyen szüksége ilyen krémre, edzés előtt alaposan melegítse be azt a területet, amelyet igénybe fog venni. Így természetes úton élénkíti meg a vérkeringést és felkészíti a testét a megpróbáltatásokra. Ennek ellenére egy rossz mozdulat is elég ahhoz, hogy az izmok újra görcsbe ránduljanak, amelyet intenzív masszírozással lehet oldani. Ha ez sem segít, akkor mehet rá az érintett részre az izomlazító kenőcs, kombinálva a masszírozó mozdulatokkal. A kenőcsnek pedig időt kell hagyni arra, hogy hasson, tehát tanácsos egy kis időre pihenőt fújni.