Szemészeti magánrendelés Budapesten – A legfontosabb tudnivalók egy helyen

szemészeti magánrendelés Budapesten

Életünk során sok betegség megtámadhat bennünket, nem ritkák a szemeket érintő problémák sem. Amennyiben hamar szeretnénk a szakorvoshoz bejutni, akkor célravezető egy magánrendelőbe, például a Budai Szemészeti Központba időpontot kérni. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbb a szemészeti magánrendelés Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.). Itt a legmodernebb technikai felszereléssel végeznek a szakorvosok számos kezelést, mint a szürkehályog műtétet, különféle látásjavító beavatkozást.

Ugyanakkor, lehetőség van szemészeti vizsgálatokra, de tudnak segíteni zöldhályog, könnyezés, gyermekszemészet és egyéb műtétek terén is. Például a szürkehályog műtét meglehetősen gyakori Magyarországon és világszerte egyaránt. Ezt a legnagyobb biztonsággal, legeredményesebben végzik a szemész orvosok. A helyzet az, hogy a szürkehályog, más néven cataracta esetében sem szemüveg, sem kontaktlencse vagy gyógyszeres készítmény nem segíthet, kizárólag műtéti úton kaphatják vissza az éleslátásukat a betegségben érintettek.

A beavatkozás során az orvosok eltávolítják az elhomályosult szemlencsét és egy monofokális, nyújtott fókuszú, vagyis EDOF vagy trifokális műlencsével helyettesítik. Nagyon sokan átestek már ezen az operáción, a budaiszemeszet.hu weboldalon olvasható néhányuk véleménye, tapasztalata is. A weblapon olvashatunk arról, hogy milyen vizsgálatokra van szükség a beavatkozás előtt, de magát a műtétet is megismerhetjük lépésről-lépésre. Természetes a tájékozódási vágy, ha műtét előtt állunk, hiszen jó tudni, hogy nagyjából mi vár ránk.

A beavatkozás várható eredményéről is informálódhatunk, vagyis megtudhatjuk, hogy milyen lesz az élet a műtét után. Érthető, hogy a beavatkozás után közvetlenül jelentkezhet enyhe diszkomfort érzés, fényérzékenység vagy könnyezés. De néhány nap után rendszerint megszűnnek ezek a panaszok, sok páciens már a műtét másnapján is élesen lát. A beavatkozás utáni időszakban a látás fokozatosan javul, azonban a végleges látásélesség beálltára körülbelül 1 hónapot várni kell.