Mit rejt valójában a kombucha elnevezés?

kombucha

Egy stresszel teli világban élünk és gyakran azon kapjuk magunkat, hogy kicsit túlhajszoltak vagyunk. Érdemes tehát nagyon odafigyelni a testünk és lelkünk egészségi állapotának megőrzésére, ha egy kiegyensúlyozott és egészséges közérzetre vágyunk. Vannak olyan termékek, amelyek kifejezetten sokat tudnak segíteni abban, hogy elérjük a célunkat. Itt van remek példának a kombucha tea.

Egy olyan egyedi készítményről van szó, amit sajátos módon állítanak elő. Ennek alapja egy megcukrozott ital, amiben zöld és fekete tea egyaránt található. Ehhez hozzáadnak egy baktérium és gomba komplexet, amelyek szimbiózisba lépve erjesztést hajtanak végre. Így születik meg a kombucha. Vannak kifejezetten jótékony hatásai, de a mérték az érték ebben az esetben is, mint oly sok mindennél.

Nem számít csodaszernek és még a kávét sem tudja helyettesíteni. Van benne némi alkohol, ezért sofőröknek vezetés előtt nem ajánlott. A kombucha tea enyhén szénsavas így könnyedén kiválthat valamilyen édes üdítőitalt, mellőzve annak a kellemetlen hatásait. Tegyünk egy próbát bátran!