Miért olyan közkedvelt a budafoki pezsgő?

Budafoki pezsgő

Köztudott, hogy a borkészítésben a két világvezető az Franciaország és Olaszország. Természetesen Magyarország sem áll oly távol ezektől, ráadásul a hazai pezsgők is eléggé felkapottak. Talán az egyik legnépszerűbb a budafoki pezsgő, amit Törley Józsefnek köszönhetünk. Amikor megjelent és népszerűvé vált, még Párizsban is magyar pezsgőt fogyasztottak.

Hazánkban a mai napig közkedvelt és nem maradhat el a nagyobb események megünneplésekor. Legyen az újév, esküvő vagy egy projekt sikeres megnyerése, a budafoki pezsgő méltó az ünneplésre. A mai napig megtalálható a híres pincészete Budafokon, ahová betekintést nyerhetnek a kíváncsi látogatók.

Persze a Törley Múzeumot is meglátogathatják az érdeklődők, ahol betekintést nyerhetnek a pezsgőkészítés rejtelmeibe. Tény, hogy az évek során a budafoki pezsgőnek voltak jobb és rosszabb időszakai, de szerencsére a mai napig híres maradt. Napjainkig piacvezető a magyar pezsgők terén, hiszen a minőségét mindig megőrizte. Ezért is gondolkodik mindenki a Törley márkában, amikor vásárolni akar.