Hogy ne alakuljon ki terhességi cukorbetegség

Terhességi cukorbetegség

A többletsúly veszélyeket rejt magában a terhesség alatt, nemcsak a kismamára nézve, hanem a születendő babára szintén. Azon túl, hogy először is nehezebb teherbe esni, még egy sorozat egészségi probléma is jelentkezhet, terhességi cukorbetegség, magas vérnyomás, fehérjeürítés, tüdőembólia, trombózisveszély, sőt, még a műtét után elhúzódó sebgyógyulás is.

Természetesen egyetlen kismama sem szeretne ezekkel a gondokkal szembetalálkozni, hiszen problémamentes terhességre vágynak és egészséges, gyönyörű kisbabát akarnak világra hozni. Ahhoz, hogy a fent említett veszélyeket elkerülhessék, tanácsos ellátogatni az alakorvoslas.hu weboldalra és megismerni a dr. Farkas Kitti által kidolgozott Alakorvoslás program kismamáknak szánt változatát. A doktornő ajánlja ezt a programot azoknak a hölgyeknek, akik kisbabát terveznek és túlsúllyal küzdenek. A várandósság ideje alatt sok olyan hormon termelődik az édesanya szervezetében, amelyek az inzulinnal ellentétes hatásúak, ezért elég gyakran alakul ki terhességi cukorbetegség.

Viszont a terhességi cukorbetegség megelőzhető a Kismama program segítségével, hiszen tartalmaz a babavárás előtti, a terhesség alatti és a szoptatás időszakában alkalmazható étrendet is, ezeken kívül pedig tippeket, tanácsokat és egész edzéstervet a mozgásra. Hiszen a mozgás ugyanolyan lényeges, mint a megfelelő étrend annak érdekében, hogy az ideális testsúlyt elérhesse és megtarthassa a kismama, így pedig ne alakuljon ki a 9 hónap alatt terhességi cukorbetegség.

Otthon végezhető ez a program, nem igényel személyes konzultációt, viszont ez igény szerint bármikor kérhető. Sok előnye van a szakszerűen összeállított diétának, mert ez gondoskodik a magzat energia- és tápanyagigényéről, biztosítja, hogy a pici egészséges születési súllyal, megfelelő időben jöjjön világra. Hosszú- és rövidtávon javítja a kismama egészségét és közérzetét, ráadásul nem fenyegeti a terhességi cukorbetegség létrejötte. Akkor még egy szót sem ejtettünk a vonzó megjelenésről, ami rendkívül fontos egy nő életében.