Hatékony balzsam izomsérülésekre

Balzsam

Sportolás vagy kemény fizikai munka során könnyen megsérülhetünk, ha nem vagyunk elég óvatosak. Egy izomhúzódás sohasem jön jókor, hiszen hatalmas fájdalommal jár és napokig munkaképtelenek lehetünk.

Számos olyan gyógynövény kivonatot tartalmazó balzsam létezik már, amelyek az ilyen fájdalmakat csillapítani képesek. Ugyanakkor, nemcsak a fájdalom megszüntetésében van szerepük ezeknek a készítményeknek, hanem a gyulladáscsökkentésben is.

Az izomsérüléseket a legtöbb esetben gyulladás is kíséri, ami lassítja a regeneráció folyamatát. Így a gyógynövényes balzsamok segítségével meggyorsíthatjuk a folyamatot. A gyógynövények használata nem új dolog. A népi gyógyászatban évszázadok óta alkalmaznak fájdalom- és gyulladáscsökkentő növényeket.

Bár nem balzsamot készítettek belőle, hanem főzeteket és porokat, de hatásuk úgy is eredményes volt. A természetes összetevőkből álló balzsam előnyei, hogy közvetlenül a sérült területre juttatható és pillanatok alatt felszívódik a bőrön át, így hatását rögtön ki tudja fejteni.