Ekcémás baba kezelése csak természetesen

ekcémás baba

A legtöbb szülő ijedten reagál a babája bőrén jelentkező kisebb-nagyobb pöttyökre, foltokra. Ezek elsőre valóban riasztóak lehetnek, de nem kell bepánikolni, hiszen valószínűleg csak az atópiás dermatitisz ütötte fel a fejét. Az ekcémás baba nem feltétlenül beteg, ami azt jelenti, hogy a “betegség” általában csak külső tüneteket produkál, amelyek valóban lehetnek igen zavaróak.

Mivel nem kifejezetten betegségről van szó, ezért elég a külső tüneti kezelés is. Sok esetben a pici úgymond “kinövi” az ekcémát, de persze addig sem szabad hagyni a tünetektől szenvedni. Az ekcémás baba kezelésében a legfontosabb irányelv a természetesség.

Ne használjunk durva, allergizáló összetevőket tartalmazó szereket, amelyek a tüneteket csak súlyosbítják! Szteroidokat tartalmazó krémeket sem ajánlatos alkalmazni. Az ekcémás baba kezelése természetes és a hatékony a HerbArting termékek használatával. Ezek ugyanis nemcsak kezelik az ekcémás tüneteket, de javítják a baba bőrének általános egészségét, hiszen védik és táplálják.