Zsíros arcbőr kezelése kipróbált termékekkel

Zsíros arcbőr kezelése

Sajnos a pattanások és a zsíros arcbőr nem válogat. Legtöbbször a hormonok változatása miatt alakul ki, főleg pubertás korban. Azonban rengeteg felnőttet is sújtanak a kellemetlen és sokszor fájdalmas aknék. A zsíros arcbőr kezelése során a tisztítás áll az első helyen.

Viszont nem mindegy, hogy milyen termékeket és módszert alkalmaz az arcbőr tisztítása során. A szakértők azt mondják, hogy a zsíros, olajos arcbőr leghatékonyabb ellenszere a rendszeres és alapos tisztítás. Fontos, hogy naponta kétszer, este és reggel is megtisztítsa az arcbőrt, hiszen éjszaka izzad, nappal pedig a környezetből rakódnak a bőrre szennyeződések.

A zsíros arcbőr kezelése alatt, az oktogonpharma.hu webáruházból olyan terméket válasszon, ami antibakteriális összetevőkkel készül. Tisztítás után pedig szükség van a hidratálásra, hiszen a fénylő arcbőr is igényli a nedvességet és ápolást. A zsíros arcbőr kezelésénél lehet alkalmazni összehúzó tonikot is, viszont ez ne tartalmazzon alkoholt, mert azzal többet árthat, mint használhat.

A toniktól a pórusok kisebbek lesznek, így kevesebb „zsírt” termelnek. A mélytisztítás és az arcmaszk is okos megoldás a feleslegesen termelődő olaj ellen. Napközben, ha fáradtnak érzi magát, akkor is érdemes megmosni hidegvízzel az arcát, amitől a pórusok szintén összehúzódnak. Így felfrissül és a további zsírosodástól sem kell tartania. A zsíros arcbőr kezelése során lehet használni arcradírokat is, amelyek segítenek eltávolítani az elhalt hámréteget. Továbbá hasznos lehet az arcgőzölés is.