Üde színfoltja a kertnek az alangfű

alangfű

Manapság már lehetőség van arra, hogy pontosan olyan stílusú kertet vagy udvart alakítsunk ki, amilyet szeretnénk. Az alangfű a kertek, parkok üde színfoltja lehet bárhol az országban.

Az egyre melegebb nyarak egyedi ötletekre, megoldásokra késztetik a kerttulajdonosokat, park- és kertépítő szakembereket. Ez ugyanis olyan díszfű, ami kiválóan tűri a meleget és a szárazságot. Mutatós, ugyanakkor igénytelen növény, fejlett korában is maximum 40-50 cm magasságúra nő.

A sziklakertek közkedvelt növénye, de az alangfű az üres kertrészleteket, kopár területeket is kiválóan feldobja. Természetesen a csupa zöld növények mellett is jól mutat, mivel egész évben élénkpiros díszítő hajtásvéggel tündököl. A gondozása nem bonyolult, a vízigénye pedig közepes.

Az alangfű szó szerint imádja a napfényt, hiszen minél több fényt kap, annál pirosabb lesz a levelek színe. Érdekes és egzotikus színfoltja bármelyik kertnek, ráadásul jó árban és kiváló minőségben elérhető a gardencentrum.hu kertészeti webáruházban.