Traktor árak – Mennyit kell most kiadni egy ilyen gépjárműért?

traktor árak

A földművelés olyan témakör, ami sokban megváltozott az elmúlt évtizedekben. Nem is olyan túl régen, még többségében állati erővel végezték a szántást, boronálást, vetést, majd pedig a betakarítást. Vidéki területeken ez még mai napig előfordul itt-ott, de többségében a gépesített rendszerek átvették az uralmat. Egy lóval szemben, a traktor nem kér enni hagyományos formában. Bár üzemanyagot követel, valamint olykor foglalkozni szintén kell vele, de hatékonyságában jóval túlmutat az élő erőn.

A több 100 hektáros egybefüggő földterületek lefedésére csak ezek a motorizált rendszerek felelnek meg. A technológia őrült léptekben halad előre. A kezdetekben még egy mezőgazdasági vontatót viszonylag gyakran kellett szerelni, ezért a traktoristákról az a kép terjedt el, akkoriban jogosan, hogy általában nyakig olajosak, addig manapság már teljesen légkondicionált, vezérlőrendszerek segítségével történik a működés. Már nincs a föld szélén történő szerelés, mert az elektronikai egységek ezt nem teszik lehetővé.

A hátfok fokozódott, valamint ezzel együtt a költségek elkezdtek növekedni. A traktor árakról a Novara weboldalán tájékozódhatsz bővebben. A kiadások mindig az adott típustól függenek. Többféle méret között lehet válogatni. Vannak funkcionális változatok, amilyenek például a permetező traktorok, illetve univerzális vontatók. Ez utóbbiak általában a hozzájuk kapcsolt kiegészítővel vállnak teljes értékű eszközzé. Lehet az eke, borona, tárcsa, vetőgép, mű-, illetve szervestrágya-szóró, utánfutó és még sok más funkciót ellátó berendezés.

A traktorok némelyike a speciális földmunkák ellátására, tereprendezésre ugyanúgy megfelel. Ezek elé vagy mögé kotró- vagy ásófej illeszthető és a pneumatikus rendszerek elvén üzemeltethetőek. A mezőgazdasági vontatók, a nagy motorteljesítményüknek hála, valamint a bordázott kerekek miatt tudnak még az igen durva útviszonyoknak is megfelelni. A hagyományos gumikerék mellett, heveder, abroncsok szintén végezhetik a meghajtást. Fontos célirányosan válogatni a típusok között, igényekre szabottan.