A tejsavó por felhasználásának a lehetőségei

Tejsavó por

A sajtkészítő üzemekben és egyéb tejfeldolgozó egységekben a savót gyakran ipari hulladékként kezelik. Pedig valójában az még számos fontos szerves és szervetlen anyagot tartalmaz. Az ásványi anyagok nagy része, aminosavak és az antioxidánsok jelentős hányada a savóban található. Így ma már ezt is sok üzemben feldolgozzák és tejsavó por formájában kerül a boltok polcaira. A tejsavó por számos módon segíti a szervezet működését.

Olyan értékes fehérjéket tartalmaz, mint a globulin és az albumin, amelyek a vérplazma fontos összetevői, de az emésztést is segíti, valamint a bélflóra helyreállításában is szerepe van a savónak. A tejsavó por a méregtelenítés, valamint a fogyókúra során is értékes tápanyagnak számít.

Serkenti a máj működését, ezáltal a méreganyagok lebomlását és kiürülését támogatja. Az édes tejsavó por kiválóan használható a levesek és mártások elkészítése során. A kelt tészták sütésénél is keverhetünk a lisztbe egy keveset, mert az serkenti az élesztőgombák tevékenységét. A laktózra érzékenyek viszont kerüljék a használatát!