Talaj pH mérővel az egészséges növényekért

talaj pH mérő

Minden kertésznek és növénytermesztőnek nagyon fontos, hogy helyesen határozza meg a termőföld minőségét, ugyanis a különböző kultúrák eltérő növekedési feltételeket igényelnek. Fontos komponens például a nedvesség, a savasság, a lúgosság és más jellemzők. A talaj pH mérő a kertész nélkülözhetetlen segítője. Ez az eszköz érzékeli, ha egy közeg savas, lúgos vagy semleges.

Ha egyes tényezők nem elegendőek vagy túlzott mértékben vannak jelen, a növények megbetegednek és akár el is pusztulhatnak. Olyan is megtörténhet, hogy minden virágzik, de a tulajdonos hiába vár a jó termésre. A növényeknek nemcsak a nedvesség, hanem a hőmérséklet és a fény is fontos.

Egyes talaj pH mérők képesek megmérni az összes szükséges funkciót és még az árúk is megfizethető. Ezek a készülékek beltéri és kültéri növénytermesztésben egyaránt használhatóak. Ha részletesebb információt szeretne a termőföld kémhatásának mérésére szolgáló eszközökről, vegye fel a kapcsolatot a webáruházunkkal, ahol minden szükséges információt megkaphat, amit a talaj pH mérőkről érdemes tudni!