Szemet gyönyörködtető az új Audi R8 felni

Audi R8 felni

Nincs olyan, akit ne venne le a lábáról egy R8-as Audi látványa. De bármennyire is szemet gyönyörködtető ez a jármű, az ahhoz színben és stílusban passzoló Audi R8 felni segítségével még inkább szebbé lehet tenni. Természetesen számtalan mindenre kell figyelni, amikor a vásárlásra kerül sor. Például semmiképp sem szabad megfeledkezni az átmérőről. Ennek a kiválasztása nagymértékben függ attól, hogy hogyan is vezet a tulajdonos, illetve esztétikailag és a biztonság szempontjából mit szeretne elérni.

Ha mondjuk a kényelem a fontos, akkor ajánlott a kisebb átmérőjű Audi R8 felni mellett dönteni. Ekkor a vele járó ballonosabb, magasabb oldalfalú abroncs jobban csillapítja az útegyenetlenségeket. Sőt, az ilyen Audi R8 felni esetében a futómű elemeket, a rázkódásra érzékeny alkatrészeket is jobban kíméli. Azok is könnyen megtalálhatják a megfelelő Audi R8 felni szettet, akik szeretnek sportosabban vezetni, illetve imádják a sebességet és a száguldást. Ekkor a peremes gumi és persze a nagyobb átmérőjű keréktárcsa fog beválni. Ez nyilván egy picit sem ront a komforton, azonban valamivel több visszajelzés érkezik az útról, és a kormányzás is pontosabb lehet. Az átmérőn kívül a felszerelhető szélességet is megszabja a gyártó. Az Audi keréktárcsáknál, akárcsak a Skoda Octavia alufelni 15″ méretnél, több lehetőség áll rendelkezésre. A kényelmesebb opció a keskenyebb tárcsa és gumi páros. Ekkor kevésbé terheli a futóművet és fogyasztás szempontjából jobb választás a Skoda Octavia alufelni 15″.

Tény és való, hogy a szélesebb kerekeket legtöbbször jobban megvezetik az úthibák és nagyobb fogyasztást eredményeznek például a nagyobb tömegük és/vagy ellenállásuk révén. A Skoda Octavia alufelni 15″ mérete mellett, még nagyon fontos a külső is. Rengetegen csak azért veszik meg a keréktárcsákat, mert azzal szebb lesz a kocsi. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen tény és való, hogy a felnik egyből a gépkocsi díszeivé válhatnak. A szakértők persze mindig elmondják, hogy a tárcsák nem csupán a külső miatt fontosak, hanem a verda teljesítményét illetően is. Épp ezért kell jól dönteni a beszerzésnél.