Szárzúzó – ahol már nem segít a fűkasza

szárzúzó

A bozótírtás nem egy könnyű munka, legalábbis akkor, ha nem áll rendelkezésünkre az ehhez megfelelő eszköz. Ez pedig nem más, mint egy nagyteljesítményű szárzúzó, ami gyorsan és hatékonyan megtisztítja a bozótos területeket.

A beláthatatlan dzsungelszerű növényzettel nem könnyű felvenni a harcot. Felesleges fűkaszákkal és kézi bozótvágókkal próbálkozni, amikor egy traktorra szerelhető szárzúzó akár a 25-30 cm átmérőjű fás növényzettel is megbirkózik.

A penda.hu termékei között sokféle modell közül válogathatunk. A más-más paraméterekkel rendelkező egységek lehetővé teszik a célirányos munkavégzést. Útpadkák, árkok vagy más elérhetetlen bozótos területhez ideális választásnak számít egy minőségi hidraulikus működtetésű szárzúzó, ami egy önjáró, kotró-rakodó gép karjára szerelve kitűnő munkát végez.

A hatékonysága a rotor maximális fordulatszámában rejlik, ami egy AGRIMASTER FT, WT és esetében nem kevesebb, mint 2300/min. Egészen talajszintig lezúzza a bozótot, majd ezt követően szétteríti a mulcsot és az aprítékot.