SoftPOS vs POS terminál – Melyiket érdemes használni?

CMO

A világ elég nagyot fejlődött néhány évtized alatt. Ha csak abba gondolunk bele, hogy mi volt 50 évvel ezelőtt és mi van ma, máris hatalmas kontraszt támad. Tény, hogy egy kultúra minél nagyobb technikai fejlettségi szinten van, annál gyorsabban tud előre menetelni. A lehetőségek megragadása ugyanakkor nemcsak kiváltság, hanem felelősség is. Elég csak megnézni az internetet és az okos eszközöket. A kutatások már kimutatták, hogy a mobiltelefonok gyakran már a néhány éves gyermekek kezében is megjelennek, olyan idegrendszer szintű átalakulást okoznak, amelyek miatt másképpen fejlődnek a jövő generáció tagjai.

Hogy ez mit fog jelenteni a társadalomra nézve hosszútávon, még hatalmas kérdés, de hamarosan érkezni fognak a válaszok. Az innovatív technológiák azonban sok előnnyel bírnak, ezekről pedig nem szabad megfeledkezni. A kereskedelem színterén a digitalizáció elhozta a készpénzmentes fizetés lehetőségét, ami biztonsági szempontból sok előnnyel jár. A SoftPOS és POS terminál alkalmazása a legtöbb helyzetben ugyanakkor már kötelező is. De melyik a leginkább ideális? A CMO szerint mindkét megoldásnak megvannak a maga előnyei.

Ez tény, amiket muszáj mérlegelni és ennek fényében dönteni. A hagyományos POS terminál többnyire helyhez, pontosabban a pénztárhoz kötött. Bár vannak mobil egységek, de ezek is gyakran csak adott hatósugáron belül használhatóak. A SoftPOS ezzel szemben az innováció új lépcsőfoka. Voltaképpen az okoskészülékekből, hozható létre egy applikáció segítségével bankkártya olvasó eszköz. Ehhez, amire szükség van, alapvetően az egy NFC-képes, legalább 8.0 Androidos operációs rendszerű szerkezet, ami lehet a mindennapokban használt mobil vagy táblagép ugyanúgy.

A megfelelő előfizetést követően, az online áruházakból letölthető a szükséges applikáció és hamarosan már használható a rendszer. Utazóügynököknek különösen ajánlott, mert így kényelmesen elvégezhető a fizetés, elektronikus úton, mindenféle fennakadás nélkül. Érdemes kipróbálni a gyakorlatban a rendszerek képességeit és amennyiben azok beválnak, folyamatosan alkalmazni valamelyiket vagy bizonyos esetekben mindkét pénzelfogadási módot.