Sajátos összetételű a gouache festék

gouache festék

A művészetnek nagyon sokféle formája létezik, amelyek között egyértelműen kiemelt helyet foglal el a festészet. Amennyiben szeretnénk nagyon sajátost alkotni, új technikával, akkor a gouache festék használata mindenképpen megér egy próbát. Ez az eljárás, amit a gouache kínál, valahová az akvarell és a tempera közé helyezhető el technikailag.

A hígító anyag itt is víz, de a hagyományos festékekhez képest nem jelentkezik a jól megszokott átlátszó jelleg. Ennek oka, hogy a gouache festék tartalmaz valamilyen töltőanyagot, ami megvastagítja. Érdemes nagyon odafigyelni az alkalmazása során, mert a kapkodás repedéseket okozhat a száradást követően. A különféle rétegek úgy vihetőek fel egymás tetejére, hogy a színek semmilyen formában sem fognak elkeveredni egymással.

A gouache festék okos kiválasztásával nagyon sok előnyre tehetünk szert. Ne kapkodjuk el a döntést, hiszen az a siker érdekében meghatározó! Bízzunk a kimagasló minőségben és élvezzük a professzionális készítmények nyújtotta előnyöket!