Remek otthonnak számít egy konténerház

konténerház

A technológia fejlődésével rendre jelentek meg olyan új megoldások, amelyek segítségével, a hagyományos eljárásokhoz képest, hamarabb készülhetnek el a lakóingatlanok. A konténerház fogalma a tengerentúlról indult. Amerika sereghajtó ezen a területen, de a trendek lassan szivárognák át Európába és ezzel együtt hazánkba is.

Az eredetileg tengeri szállításra használt nagyméretű konténerek idővel kiöregednek és a szétszerelésük helyett, némi átalakítással komfortossá tehetőek. A konténerház maximális kényelmet garantál. Ugyanúgy helyezhetőek rá ablakok, tetőszerkezet, mint a megszokott téglaszerkezeteknél. A szigetelése egyszerű, belül pedig gipszkarton burkolattal fedhetőek el a fémből készült részek.

További előnye, hogy utólag bármikor szétszerelhető és némi logisztikával elszállítható egy új környezetbe. A konténerház néhány hónap alatt kulcsrakész állapotba kerül, valamint energiatakarékos, ami a későbbi megtakarítást segíti elő. A fenntarthatóság területén ez az eljárásmód valódi úttörő, aminek köszönhetően a népszerűsége minden bizonnyal tovább fog növekedni.