Prunus laurocerasus tavaszi virágzással

prunus laurocerasus

A balkáni babérmeggy örökzöld cserje, ami a valódi kétszíkűek csoportjába tartozik és széles körben elterjedt. Tavasszal virágzik a Prunus laurocerasus és kétszer magasabbra nő, mint amilyen széles. Bántóan illatos lehet és szabadon virágzik, még erős árnyékban is.

Általában szélesebb levelekkel rendelkezik, mint az „Otto Luyken” vagy „Schipkaensis” törpe fajták. Gyakran összekeverik az Ilex latifoliával, mivel mindkettő hasonló megjelenésű lombozattal, növekedési formával és szűrőképességgel rendelkezik. Az alsó levéllemezen található mirigyek különböztetik meg a növény babérjait és a középső borda melletti mirigyek választják el ezt a fajt a P. carolinanától. A Prunus laurocerasus tűri a lúgos, száraz talajt, a szennyezést és az erős metszést.

Mérsékelten tolerálja a sót, de nem szereti az erős trágyázást. Gyors növekedési ütemmel fejlődik, versenyképes gyökerekkel rendelkezik. Ennek a növénynek vírusos és gombákkal, valamint kártevőkkel kapcsolatos problémái vannak. A Prunus laurocerasus gondozásakor kerülje a túlzott műtrágya használatát!