Pedrollo, a szivattyúnk védelmezője

Pedrollo

A technikai fejlődés egyik mozgatórugója az ember kényelemszeretete volt. Számos olyan gépet, elektronikai eszközt találtak fel a tudósok, ami megkönnyíti az életét. Sőt, ma már olyanok is vannak, amelyek egy másik gép működését könnyítik meg, mint például a Pedrollo, ami a szivattyúra szerelve elősegíti és szabályozza annak működését, valamint védi is.

Tulajdonképpen a Pedrollo egy olyan kis készülék, amely be – és kikapcsolja a szivattyút, így szabályozva annak működését. Amennyiben a rendszer nyomása az indításkor tapasztalt nyomás értéke alá csökken, a rendszert elindítja. Viszont, ha a vízhozam lecsökken nullára vagy a leállási érték alá, akkor megállítja a rendszert.

Felszíni valamint búvárszivattyúkhoz egyaránt alkalmazható a Pedrollo. Utóbbi esetben azonban ajánlatos egy kisebb tágulási tartállyal együtt felszerelni, mivel így elkerülhetőek a hidraulikus ütések. Amennyiben szeretnénk, hogy szivattyú hosszú élettartammal bírjon, ne sajnáljuk egy kicsivel többet költeni, hiszen a Pedrollo hasznos készülék, ami nem igényel különösebb karbantartást sem!