Ősi eredetű a szauna használata

Szauna rendelés
Szauna rendelés
Szauna rendelés

Az egészséges, bársonyos bőr, az erős immunrendszer és a megfelelő vérkeringés elérésének, test és lélek gyógyításának egyik népszerű formája a méregtelenítés.

Ennek világszerte elterjedt és nagy múltra visszatekintő módja a szauna izzasztó gőzében való üldögélés. A közhiedelemmel ellentétben, ez a módszer nem a finneknek jutott először eszükbe, hanem igazság szerint az izzadás ilyen formája jóval régebbi, feltehetőleg dél-amerikai hagyományokra vezethető vissza, ahol eredetileg gyógyításra használták.

A vándorló népek életformájának köszönhetően, kezdetben mindössze földbe vájt üregek voltak a szaunák, amiben tüzet raktak majd lefedték és az így képződő gőzt használták az izzadáshoz.

Később a letelepedéssel párhuzamosan állandó, higiénikus és kényelmes helyiségeket alakítottak ki, amit Európában eleinte mosakodásra és fürdésre használtak, tisztasága miatt azonban gyakran a szülések is itt történtek. Ez az ősi hagyomány manapság pedig már olyan népszerű, hogy sokak lakásában saját szauna található.