Önismereti játékok a belső én megismeréséhez

Önismereti játékok

Manapság temérdek információ van a világ dolgaival kapcsolatban a különböző könyvekben, az interneten, stb. Viszont az önismereti játékok azt a világot célozzák meg, amit nem könyvekben, műsorokban fedezhetünk fel, vagyis a saját belsőt.

Ezt a folyamatot már egész kicsi korban el kell kezdeni, hogy a későbbi kudarcokra, bukkanókra megfelelőképpen reagáljon a nagyobb gyermek. Főként serdülőkorban jön sok esetben a keserű felismerés, hogy valójában éppen saját magunkról tudunk a legkevesebbet. Az önismereti játékok ebben mutatnak utat játékosan, semmilyen kényszert nem alkalmazva.

A fejlesztés során a legtöbb szülő a logikát és az olyan készségeket célozza meg, amelyek az iskolai tevékenységek során hasznosak. A matematika, nyelvtan, természettudomány mellett, fontos szerep jut a viselkedésnek, a természetes reakcióknak is. Az önismereti játékok ez utóbbiak irányításában nyújtanak nagy segítséget. Ha szórakoztatóan szeretné megismerteti a lurkójával ezt a belső világot, ne hagyja ki ezt a fajta játékot sem!