Nem mindig egyszerű a szélvédő karceltávolítás

Karcos szélvédő javítása
Karcos szélvédő javítása

Rengeteg autótulajdonos roppant módon figyel a kocsira, megóvva azt a lehető legkisebb és legkomolyabb bajoktól egyaránt, azonban az egyértelmű, százszázalékos biztonság, védelem sosem érhető el. Temérdek tulaj ezért is választja a karcos szélvédő javítása szolgáltatást, aminek köszönhetően az esetek többségében meg lehet szabadulni a kisebb repedésektől, ütésektől és karcoktól.

Ha az ember a profi szakemberekhez fordul, akkor gyakran igenis elérhető a siker a szélvédőt vagy egyéb autóüveget tekintve. Az itt található kellemetlenségek eltüntetése legtöbbször megoldható polírozással, azonban amikor a gond sokkal komolyabb, tehát az ütés nagy, a repedés mély és hosszú, akkor nem mindig garantált a tökéletes, makulátlan végeredmény. A karcos szélvédő javítása ettől függetlenül mindig is a szakértők feladata, és ezt abszolút nem érdemes elkezdeni otthon, a garázsban olyan eszközökkel, amelyek semmiképp sem erre a célra lettek kitalálva.

Az esetek többségében a végeredmény nem kielégítő, és a tulajdonos megbánja, hogy belekezdett a javításba. Általában a szélvédő karceltávolítás kivitelezése a személygépkocsi elején található üvegfelületén tanácsos. Ennek oka nem más, mint az, hogy ez az üveg a gyártási technológiájából fakadóan puhább, mint a többi autóüveg vagy a hátsó szélvédő. Ez persze hátrányt is jelent, hiszen pontosan ezért karcolódik meg sokkal könnyebben.

Ezen belül is a szélvédő karceltávolítás legtöbbször a látómezőben keletkezett karcokra összpontosul, ugyanis ezek azok, amelyek zavarhatják az embert vezetés közben. A profik teljes mértékben tudják, hogy a polírozásnak, javítási megoldásnak a lehetőségét abszolút körültekintően kell meghatározni. Ha a szakember úgy látja, hogy a polírozni kívánt karcba, repedésbe az adott szerkezet fontos eleme nagyon beleakad, akkor nem tanácsos a kivitelezés, ugyanis ilyenkor a megoldás után úgynevezett optikai hiba keletkezhet, ami sokkal jobban zavarja a kilátást, mint például az ütés, repedés. A szélvédő karceltávolítás tehát egyáltalán nem egyszerű feladat.