Mivel küzdhető le a hisztamin intolerancia?

hisztamin intolerancia

Mostanában egyre többen panaszkodnak arra, hogy bizonyos ételek, italok után rossz a közérzetük, sőt, fájdalmat is tapasztalnak. Az ilyen tünetek mögött a hisztamin intolerancia is állhat. Ezt nem csupán bizonyos élelmiszerek válthatják ki, hanem különféle anyagokkal, készítményekkel való érintettség is.

A tünetek nagyon szerteágazóak lehetnek, mivel egy részük csupán kellemetlen, mások viszont kifejezetten fájdalmasak, zavaróak. A csalánkiütés, az ekcéma éppen úgy a gyakori tünetek közé tartozik, mint a torokfájás, a puffadás, vagy például a hányinger. Bár a hisztamin intolerancia eddig még meglehetősen titokzatos és sokak által ismeretlen tünetegyüttes produkálója, a jó hír az, hogy kordában tartható. Egyrészt figyelnünk kell arra, hogy milyen anyagok váltják ki a tüneteket.

Ezeket tanácsos kerülni. A helyileg alkalmazható készítmények mellett, a belsőleg használható étrend-kiegészítők is kitűnő szolgálatot tesznek a hisztamin intolerancia ellen. A magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítők és a probiotikumok egyaránt hasznosak.