Mintavételi pontok Székesfehérváron: tennivalók koronavírus tesztelés előtt

Margitlab

Sajnos az egész világon rohamosan elterjedt a koronavírus és elmondható, hogy Magyarország minden településén jelen van. A PCR teszt segítségével a legpontosabban kimutatható a fertőzés, ezért a Margit Laboratórium az ország több településén is nyitott mintavételi pontot, annak érdekében, hogy az ott élők könnyebben hozzájuthassanak a vizsgálathoz. Székesfehérváron is megvan a menete a PCR tesztelésnek: a Margitlab weboldalán olvasható tájékoztató ezt remekül összefoglalja.

A város történelmi központjában maradva is el lehet jutni az Alba Plázába, egy modern bevásárlóközpontba. Itt, a Palota út 1. szám alatt üzemel a Margit Laboratórium mintavételi pontja is. Különböző okoknál fogva szokták az emberek a PCR tesztet vagy az antigén vizsgálatot elvégeztetni. Oda jutottunk, hogy sajnos védettségi igazolvány nélkül már nagyon sok helyre nem mehetünk, ezért utazás, fontosabb eseményen történő részvétel előtt el kell végeztetnünk ezt a vizsgálatot.

Lényegében azért is fontos ez, mert szimptómák nélkül is lehetünk fertőzöttek, így megbetegíthetjük a körülöttünk lévő személyeket is. Ha rendelkezünk egy pár órával az esemény előtt elvégzett negatív PCR teszttel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem fertőzünk meg senkit sem. Abban az esetben is célszerű elvégeztetnünk ezt a vizsgálatot, ha koronavírus fertőzés szimptómáihoz hasonlatos tüneteink vannak, mert a betegséget minél hamarabb el kell kezdeni kezelni, máskülönben súlyosabbá válhat.

Érthető, hogy senki nem szeretne kórházban kikötni. Nos, Székesfehérváron könnyen megoldható a tesztelés, ráadásul a vizsgálatért a hatósági árnál 25%-al kevesebbet szükséges fizetni. Hétközben 9.00-16.00 óra között tart nyitva a mintavételi pont, viszont hétvégéken zárva van és a minták vizsgálata is szünetel a laboratóriumban. Ezt mindenképpen figyelembe kell venni például utazás előtt. A mintavételi pont telefonszáma szerepel a margitlab.hu weboldalon. Ezen keresztül lehet felvenni a kapcsolatot a szakemberekkel és időpontot kérni tőlük.