Milyen telefon töltőkábeleket ismerünk?

telefon töltőkábel

A mobilok elengedhetetlen készülékek mindenki életében, azonban az egyik tartozékára is mindig szükségünk lesz. A telefon töltőkábel ritkábban lapul a zsebünkben, azonban ugyanolyan fontossággal bír, mint maga a készülék. Amennyiben az akkumulátor lemerül és sehogy nem tudjuk feltölteni, értékét veszti, mert nem tudjuk használni.

Miközben telefonból rengeteg márkát tudunk felsorolni, addig töltőből csak 3 fajta létezik. Az első Smartphone megjelenésével micro USB típusú töltőket kaptunk. Ezeket csak egyféleképpen lehet a készülékbe helyezni és sokszor megrongálódott, amikor véletlenül fordítva próbáltuk meg. Emellett ismertek lettek az iPhone telefonokhoz használt töltők, amelyek csak és kizárólag az Apple termékeihez voltak jók.

Ma már azonban minden cég próbál egységesíteni, ezáltal megjelentek a Type-C típusú telefon töltőkábelek. Ezek használhatóak tabletekhez és a legújabb iPhone készülékekhez is. Ennek az előnye, hogy bármilyen helyzetben beledughatjuk a telefonba, nem fog sérülni, így hosszabb a működőképessége.