Milyen lehet a gyémánt kirakó formája?

gyémántfestés

Sokan szívesen foglalkoznak a gyémántszemes kirakó technikájával. A más néven gyémántfestő vagy diamond painting azért is olyan népszerű, mivel csodálatos képeket lehet vele alkotni úgy is, hogy éppen híján vagyunk a festői tehetségnek. Ez a technika azonban ecset és festékek nélkül is beindítja az ember kreativitását. Az egyébként kifejezetten relaxáló gyémánt kirakóval hosszú órákat el lehet tölteni, ami a kisebb, egyszerűbb képek teljes elkészítéséhez elegendő is.

Egy könnyebb gyémántfestő tehát órák alatt kész van, a bonyolultabbakhoz, nagyobbakhoz több idő kell, de a az eredmény sem marad el. Az, hogy mit rakunk ki, elsősorban rajtunk múlik. A diamonddekor.hu webáruházban rendkívül széles palettáról választhatunk vásznakat, de ha úgy gondoljuk, hogy valamilyen személyes változatot szeretnénk, akkor igényelhető az egyedi gyémántfestő olyan fotóval, amit éppen szeretnénk. Egyszerűen el kell küldeni az adott fényképet és megrendelni a teljesen személyre szabott gyémántfestőt.

Akik csak most csöppentek a gyémántfestés csillogó világába, észre fogják venni, hogy kétféle formájú kő van. A gyémánt kirakó formája lehet kerek és szögletes egyaránt. Hogy kinek melyik tetszik jobban, az természetesen egyéni, hiszen egyesek a kerekre, mások a szögletesre csiszolt formájú kövekre teszik le a voksukat. A Diamond Dekor webáruház munkatársainak is sokan felteszik azt az kérdést, hogy a gyémánt kirakó formája milyen legyen?

Erre az a válasz, hogy mindenkinek más a kedvence, ám tény, hogy a kerek formájú gyémánttal könnyebb dolgozni. A kezdő gyémántfestőknek tehát ilyenekkel javasolt indítaniuk, aztán persze ők is rátérhetnek a másik típusra. A szögletes kövekkel kirakott gyémántkép ugyanis egységesebb lesz, a gyémántok teljesen összezárnak majd, így a gyémánt kirakó vászna nem fog kilátszani a kövecskék alól. A gyémánt kirakó formája inkább ebből a szempontból lényeges, de azt érdemes tudni, hogy mindkét verzióval csodálatos képeket lehet kivitelezni. Alkosson kedvére egyedül vagy a családtagokkal!