Mikor kerüljön elő az ágvágó olló?

ágvágó olló

A tavasz valódi csodákat rejt megában, meg némi munkát is. Amikor a természet végre megélénkül és szirmokba, levelekbe öltöznek a fák, bokrok, akkor nem hanyagolhatóak tovább bizonyos tevékenységek. A metszést még ilyenkor sem késő elkezdeni, amire az ágvágó olló hatékony megoldást kínál. Olyankor van szükség erre a szerszámtípusra, amikor vastagabb ágak eltávolítása a cél, minél gyorsabb módon.

Van, ahol nehéz a fűrésszel boldogulni, de az ágvágó olló feje könnyedén eléri a kívánt célt. Egyetlen mozdulat és máris hullik alá az elszáradt gally. A rügyezés fázisában már egyértelműen látható, ha egy ág életképtelen. Jobb azt mielőbb eltávolítani. A termékkínálat elég széles ezen a téren. A hagyományosnak mondható mellévágó pengéknél valamivel stabilabb a rávágó típus, ami nehezebben deformálódik el a rendszeres munkavégzés során.

Az ágvágó olló elérhető már teleszkópos nyéllel is. A magasabban fekvő gallyak ilyen módon a talajról is elérhetőek, létra használata nélkül. A parasztplaza.hu weboldalon széles választék és kedvező árak várnak minden érdeklődőt.