Megkönnyíti a vezetékek kezelését a kábelrendező

Kábelrendező

A telekommunikációs szekrényekben a berendezések és a kapcsolódó alkatrészek racionális elhelyezése további eszközök felhasználását teszi szükségessé a helytakarékosság végett. A szekrényben elhelyezett hálózati eszközök szinte mindig nagyszámú kábel használatát feltételezik, így a kábelrendező nagy segítségnek bizonyul, mivel a telepítési munkálatok és a rendszer működése során ezek a vezetékek túl sok helyet foglalhatnak el.

További problémákat okoz, ha elkezdenek összefonódni, ugyanis blokkolhatják a hozzáférést egyes eszközökhöz, valamint megnehezíthetik a mutatók leolvasását, ezért az adminisztrátoroknak nehéz lesz a rendszer kezelése és a csatlakoztatott berendezések ellenőrzése.

Ennek elkerülése érdekében segít a kábelrendező, aminek a használata különösen indokolt a szerverszekrények nagy vezeték kötegeihez. A kábelrendezőnek köszönhetően, nemcsak esztétikai szempontból javul a helyzetet, hanem hely szabadul fel a levegő megfelelő áramlásához vagy az új berendezések kényelmes telepítéséhez. A szervezők használatának másik előnye, hogy növelik a csatlakozók előtt lévő kábelek hajlítási sugarát.

Ez, valamint a kapcsolási pont feszültségének csökkentése a kábel súlyának a szervező segítségével történő csökkentésével, a rendszert megbízhatóbbá és stabilabbá teszi. A kábelrendező olyan eszköz, ami a szabványos 19 hüvelykes távközlési berendezésekre van tervezve. A 19 hüvelykes típus azonban nem az egyetlen elérhető lehetőség, hiszen vannak még 10 hüvelykes modellek, amelyeket a kisméretű készülékekhez terveztek.