Masszívan áll a kerítés

Kerítés

Sokféle szempontot kell figyelembe venni egy tartós házelem építésénél. A kerítés legfőbb feladata, hogy védjen az idegen behatolók ellen. Ezért nagyon fontos, hogy masszív és stabil legyen.

A felállítás során elengedhetetlen a jó alapozás, aminek első lépése az egyenletes talaj. Az alapos előkészítés igaz, hogy időigényes lehet, de egészen biztosan nem elfecsérelt idő. Ez megóvja az építőket az esetleges plusz munkától.

Ilyenek a kerítés felállítás közben megjelenő esetleges billegés, instabilitás, amit először orvosolni kell és csak utána lehet a munkát folytatni. Mivel a kerítés oszlopai betonozva vannak, ennek megkötése után már csak jelentős pluszmunkával lehet korrigálni bármit.

Ezért az előkészítési munkálatok során kell a talaj kiegyenlítését elvégezni, valamint pontosan kimérni, hogy mi hová kerüljön és minden egyéb megelőző munkát befejezni. Ezután nagyon gyorsan elvégezhető maga a felállítás. A pontos munka eredménye, hogy végül a kerítés betölti eredeti feladatát és stabilan védi az udvart.