Makita gépek: az erős ütvefúró

Makita gépek

A Makita név hallatán sokan egyből a sokoldalú, tartós, erős, hatékony és reális áron beszerezhető ütvefúrókra gondolnak, amik nem mellesleg könnyedén kezelhetőek. Igazából ez a sok pozitívum a Makita gépek erőssége, amelyek ezért is váltak annyira népszerűvé az elmúlt tíz évben. Miért is érdemes egy ilyen márkájú ütvefúró mellett dönteni?

Az efféle Makita gépek bemutatásakor ki kell térni két fontos adottságra. Az egyik az ütési energia. A sima ütvefúró egy olyan fúrógép, amelynél az ütési energiát egy körmös tárcsa racsnizása állítja elő a fúrógép első részében, közvetlenül a tokmány mögött. Ez az ütési energia a fúrógép esetében a pneumatikus fúrókalapács ütés nagyságánál sokkal kisebb.

A Makita gépek ismertetésekor nem maradhat ki a fordulatszám sem. Ha a masina fordulatszáma megnő, akkor növekszik az ütési energia, de a fokozott hőtermelés miatt a beton fúrásakor elég a fúróhegy. A Makita gépek nagy teljesítménye és fordulatszáma fa és fém fúrására, illetve különböző tartozékok meghajtására is alkalmassá teszi ezeket. Jó választásnak bizonyul egy ilyen szerszám.