Látásjavító műtét – Árak és egyéb hasznos tudnivalók

látásjavító lencseműtét

Igazán kellemetlen érzés, amikor szemüveg nélkül nem látjuk elolvasni az újságcikkeket, legfeljebb csak a nagyobb betűkkel írt címeket, esetleg vásárlás közben a kiválasztott termék leírását képtelenek vagyunk elolvasni. Kiküszöbölhetőek ezek a mindennapi bosszúságok egy látásjavító lencseműtéttel, de döntés előtt mindenképp célszerű tájékozódnunk a beavatkozásról. A látásjavító lencseműtétről minden fontos tudnivalót elolvashat a drnagymihaly.hu weboldalon. Ez az operáció ajánlott a 45 év fölöttieknek, akik szemüveget hordanak, mégis homályosan látnak távolra és/vagy közelre egyaránt.

Abban az esetben is ideális döntés a műtét, ha az érintettnek még nincs szürkehályog a szemén, de sem közelre, sem távolra nem jó a látása. Hasznos továbbá a beavatkozás, ha valaki nem tudja megszokni a multi- vagy bifokális szemüvegét, nem akarja folyton cserélgetni különböző távolságokra, esetleg végleg szeretné elfelejteni az ezzel járó kellemetlenségeket.

Akinél időskori szemromlást diagnosztizáltak, azonban nem alkalmas lézeres látásjavításra, annak szintén optimális a látásjavító műtét. Dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos a műtétek során a legmodernebb eljárást alkalmazza, illetve prémiumminőséget képviselő lencséket. Számtalan előnye van ennek a beavatkozásnak, hiszen a páciens közelre és távolra egyaránt tökéletesen fog látni, szemüveg nélkül, ami jelentősen javítja az életminőségét és ez további pozitív hatásokat eredményez.

Nem kell néhány év múlva megismételni a műtétet, mert egész életre szóló megoldást jelent. A látásjavító műtét másik pozitívuma, hogy ezt követően nem alakul ki szürkehályog sem a szemen. Az operáció elvégzésére nincsen felső korhatár, sem dioptriakorlát, ráadásul az eljárás fájdalommentes és mindössze 20 percig tart. A doktor úr a lencseműtéteket ambuláns beavatkozás keretében végzi, ami után rövid pihenést követően a páciens a saját otthonában élvezheti a jó látást. A regenerálódás a műtét után gyors, a kockázatok pedig minimálisak, a szemész szakorvos tapasztalatának és a korszerű technológiának köszönhetően.