Könnyen tartható a könnyező pálma

könnyező pálma
könnyező pálma
Könnyező pálma

Vannak olyan szobanövények, amelyek nagyon divatosak és szinte minden otthonban megtalálhatóak. Amikor kiválasztunk egy fajtát, akkor érdemes odafigyelni arra, hogy mégis milyen körülményeket tudunk biztosítani annak. Ha csak kevés fény jut az otthonunkba, akkor ennek megfelelően döntsünk a könnyező pálma mellett!

Ez az eredetileg Mexikó őserdeiben élő, hatalmas leveleket fejlesztő növényfajta, voltaképpen eléggé igénytelen. A nyári időszakban még a kertben is jól érzi magát, de amint kezd lehűlni a levegő, jobb bevinni, mert a fagyokat nem viseli el. A könnyező pálma megelégszik a szórt fénnyel és nincs odáig a közvetlen napsugárzásért.

A vizet kedveli, a laza szerkezetű és porózus talajt igényel. Ha elég sokáig tudjuk nevelni, akkor még fantasztikus virágával, majd az ebből kialakuló ízletes gyümölcsével is megörvendeztethet bennünket. A könnyező pálma remek ajándék ismerősöknek, családtagoknak. Ha szeretnénk megvásárolni néhány tövet, akkor a virag-online.hu weboldalon ezt bátran megtehetjük remek áron.