Internetes rádió készülék – a jövő zenéje

Internetes rádió készülék
Internetes rádió készülék

Talán a rádió volt az első olyan telekommunikációs eszköz, amit tömegkommunikációra is használtak. Azóta már több erre alkalmas berendezés illetve felület is született, televízió, világháló, stb. Ma már ott tartunk, hogy egyiket a másikkal összeszerkesztjük, így az internet rádió készülék segítségével is használható. Köszönhető ez annak a robbanásszerű fejlődésnek, amit az elmúlt században és a jelenlegiben egyaránt elért az ember.

De miért kell ötvözni a világhálót és a rádiót? Milyen előnyei vannak, ha egyáltalán léteznek ilyenek – kérdezhetjük, hiszen a hagyományossal és ma már a számítógéppel is több csatornát megkereshetünk. Természetesen vannak, de önmagában is nagyszerű dolog, hogy egy régebbi eszközt újszerűen használunk fel. Az eddigi 10-15 csatorna helyett, most több száz előadását követhetjük. Így az internet rádió készülék általi használat egy újabb nagyszerű előrelépést jelent. A DAB, DAB+ meg az FM szabványú csatornákat gond nélkül be lehet fogni vele, sőt, amennyiben csatlakoztatjuk a világhálóhoz más jellegű csatornák műsorait is élvezhetjük.

Mindezek mellett, kedvelt slágereinket sem kell nélkülöznünk, mivel USB sticket csatlakoztatva hozzá, az MP3, VMA és FLAC formátumú számokat lejátssza. Az internetes rádió készülék külső burkolata általában fából készül, csupán az előlap van műanyagból. Ezen található hat gomb, két tekerő és egy kijelző, amelyekkel kezelhetjük, de távirányítót is kapunk hozzá, ami kényelmessé teszi a használatát. Általában két színben, feketében és fehérben kapható, meglehetősen elegáns, szinte minden környezetbe nagyon jól beleillik.

Talán azt gondolnánk, hogy gyenge hangerőt bocsájt ki, mivel csak egy hangszórója van, de ez nem igaz, mivel közepes hangerőre tekerve, telíti a szobát, sőt, a mély hangok is jól hallatszanak, ami a bass reflex nyílásnak köszönhető. Természetesen a sztereo hangzás sem marad el. Az internetes rádió készülék segítségével a tömegtájékoztatás egy magasabb szintre lépett. Tegyünk szert mielőbb erre a modern kütyüre, ami nemcsak kellemes időtöltést kínál, hanem megjelenésével otthonukat is szebbé varázsolja!