Hogyan válasszunk tanulobiciklit?

tanulobicikli

Lételemünk a mozgás! A 4 fal között való tartózkodás bizony senkinek sem kellemes hosszútávon. A kijelentés fokozottan igaz a gyermekekre. A kicsik, amint megtanulnak járni, azonnal a tanulobicikli iránt érdeklődnek, persze érthető okokból kifolyólag. A pedál nélküli bringát sokan futóbicikli néven ismerik.

Beszédes ez az elnevezés, hiszen a tanulobiciklit a gyerek a lábával bírja mozgásra. Ez az érdekes és roppant szórakoztató játék tulajdonképpen tanulási folyamat, bár a lelkes kis lurkók ezt ritkán veszik észre. Az a gyerkőc, akinek volt tanulobiciklije, a felnőtt bicajra való áttérést jóval gördülékenyebben veszi, mint az, akinek nem volt ilyen típusú kerékpárja.

A mozgáskoordináció mellett, a tanulobicikli tulajdonosa ugyanis a közlekedési szabályokat is elsajátítja, emellett pedig javul az egyensúlyérzéke is. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kielégítő eredmény érdekében csakis a jó renoméval rendelkező márkák termékei között ajánlatos válogatni, mint amilyen például a Chipmunk is.