Hidratáló arckrém kicsiknek és nagyoknak

hidratáló arckrém

Bőrünkre hatással van a genetikánk és az életmódunk is. Mennyit alszunk, mit eszünk, mennyi folyadékot fogyasztunk és az is, hogy a reggel vagy este felkerül egy kis hidratáló arckrém vagy sem. De mikortól alkalmazzunk hidratáló arckrémet?

Igaz, hogy szervezetünk termel kollagént és rugalmassá, üdévé teszi az arcot, bizonyos készítmények mégis ajánlottak már tizenéves kortól. Kiemelten fontosak nyáron a fényvédő arcápolók. A hőség és a napsugarak túlzott élvezete ugyanis árthat a kültakarónknak. A téli zord időjárás szintén megviseli a bőrt. A fiatalabb korosztálynak elegendőek a hidratáló készítmények, míg 30 éves kor fölött érdemes ránctalanító hidratáló arckrémet alkalmazni.

Reggel és este is építsük be az arcápolási rutin részéve a hidratálást. Szemkörnyékápolóval kiegészíthetjük a folyamatot és olykor nem árt finom, gyengéd bőrradírral eltávolítani az elhalt hámsejteket. Válasszunk tápanyagokban gazdag készítményeket, amelyek segítik annak védekezőképességét és telt, sima textúrát kölcsönöznek a bőrnek!