Hibás termosztát cseréje egyszerűen

Autó termosztát

Az autó motorjának megfelelő működéséért egy hűtőrendszer is felel. Ez termosztát segítségével biztosítja, hogy a jármű szíve nem melegedjen túl, ugyanakkor kellő hőmérsékleten üzemeljen. Ha igen hamar melegszik fel vagy éppen nagyon lassan, akkor általában a termosztát meghibásodásáról van szó.

Ezt könnyű ellenőrizni, mert a felső cső körülbelül 3 perc alatt kell átmelegedjen. Ha ennél több időre van szüksége vagy szinte azonnal felforrósodik, akkor szinte biztosan cserealkatrészt kell beszerezni.

Szerencsére ez sem egy bonyolult dolog, hiszen az evoauto.hu weboldalon csak meg kell adni a gépkocsi márkáját és modelljét, valamint milyen kelléket szeretnénk vásárolni és máris felsorakoznak a lehetőségek.

Egyes típusok esetében csak egyfajta termosztát illik a rendszerbe, de sok kocsinál több verzió közül is lehet választani. Amennyiben nem márka szerint keresgélünk, akkor sem lehet gond, mert minden terméknél feltüntetik, hogy milyen járgánnyal kompatibilis, így biztosan a megfelelő termosztát kerül megrendelésre.