Hatékony segítséget nyújtanak az oktató játékok

Oktató játékok
Oktató játékok

Mindenki azt szeretné, ha gyermeke gyorsan és örömmel tudna minél több mindent megtanulni és elsajátítani. Vannak azonban olyan képességek, amelyeket könyvből egyszerűen nem tudjuk magunkává tenni, de az oktató játékok lehetőséget nyújtanak a tulajdonság kifejlesztésére. A gyerekek agya akár a szivacs, mindent felszív és az nagyban meg fogja határozni a későbbi életüket.

Így aztán nagy figyelmet kell fordítani az elsajátítás módjára is. Nem mindegy, hogy az oktató játékok vidám és egyszerű módján tanulunk meg valamit, vagy egész nap a könyv felett görnyednek és magolnak. Ez ugyanis könnyen elveheti a kedvünket a későbbi hasonló élményektől. Teremtsük meg a környezetet, hogy a készségek szinte maguktól kifejődjenek.

A nyugati és magániskolák már felismerték ezt a rendszert és kifejezetten örömmel alkalmazzák. A hazai oktatás még nem jutott el idáig. Ha az iskolában nincsenek jelen az oktató játékok, otthon nem árt, ha van belőlük néhány. Üljünk le bátran a gyerkőcök mellé és segítsük őket abban, hogy vidáman fejlődjenek!