Hatékony öntözésvezérlő csapra szerelve

öntözésvezérlő csapra

Ha rémülten tapasztalja, hogy a szép kert egyre fakóbbá válik és elveszíti a megjelenését, akkor érdemes új lehetőségeket keresni a föld öntözésére. Kiváló megoldás a csepegtető cső, amire nagy igény mutatkozik az online boltokban. Nézzük meg, hogy melyek a legfontosabb jellemzői! A termék régóta az egyik legfontosabb elem egy olyan öntözőrendszerben, ami a vizet növényeknek a legtermészetesebb módon biztosítja. Emellett az ára is megfizethető. Nem szabad azonban összekeverni az öntöző szalaggal, amitől a vastagsága, az élettartama és a célja különbözteti meg.

A több évre vásárolt csepegtető cső nagyszerű az évelő növényeknek. Ezért a kertészeknek nem kell az állandó átültetésekkel bíbelődniük. A termék tartóssága és a kopásállósága meglepően magas és különböző típusú, paraméterű lehet. Ezt a sokféleséget az egyes növénytípusok, valamint a különböző termékenységű és állapotú talajok egyedi gondozásának eredménye hívta életre. A webáruházunkban a csepegtető cső megvásárlása bármilyen talajhoz lehetséges. Egyetlen kerti parcella sem képes megtartani az esztétikai vonzerejét kiváló minőségű öntözőrendszer nélkül. A modern típusú öntözésvezérlő csapra különféle elektronikus alkotóelemeket használ, amelyek segítenek takarékoskodni a vízzel és a pénzügyi forrásokkal, valamit szabályozzák az öntözési időt. Az összes modell az alkalmazott mechanizmus típusa alapján feltételesen felosztható elektromos és mechanikus kategóriákra. Az elektromos öntözésvezérlő csapra telepíthető típusa tartalmaz egy időzítőt és egy elektromágneses szelepet, ami a víz ellátásért felel.

Ennek a kialakításnak az előnye a különféle beállítások nagy száma, ami 30 másodperctől 7 napig is terjedhet. A locsolás szabályozására szolgáló elektromos időzítő egyetlen hátránya a meglehetősen magas költség. A mechanikus modellek egy spirális rugó és egy szelep alapján működnek az előre meghatározott időben. Az öntözésvezérlő csapra szerelhető változatának fő előnye az egyszerűség és az alacsony költség. Hátránya a teljes ciklus rövid időtartama.