Gyerekzsúr játékok a téli estékre

Játék kicsiknek
Játék kicsiknek

Legyen akár gyerek születésnapja vagy csak egyszerűen egy játékos délután, amikor összejönnek az ovis vagy kisiskolás társak, bizony nem árt valamivel lekötni a figyelmüket és az energiájukat.

Ilyenkor egészen biztos, hogy jól jönnek a gyerekzsúr játékok, amelyek elég érdekesek ahhoz, hogy legalább egy időre viszonylag csendben legyen a csapat. Nyáron egyszerűbb a helyzet, hiszen a szabadban való időtöltés is kifárasztja a kimeríthetetlen energiájú kicsiket.

De rossz idő esetén, illetve a hidegebb idő beálltával bizony a gyerekzsúr játékok nélkülözhetetlenek. Az ötletekkel teli gyerekek figyelmét le kell kötni valamivel, és jó, ha ez nem a tévéműsor. Hiszen tudjuk, hogy hajlamosak válogatás nélkül megnézni mindent, de sajnos ez az aktivitás a legkevésbé sem kreatív.

A passzív, tv előtt eltöltött idő pedig nem szolgálja fejlődésüket. Az adott korosztálynak megfelelő gyerekzsúr játékok amellett, hogy lekötik a figyelmüket, kreatív szórakozást is biztosítanak. Ügyességet, ötletességet és csapatjátékot fejleszteni pedig mindig lehet.