Gyerek a konyhában?

Gyerek a konyhában
Gyerek a konyhában

A kisgyermekek valószínűleg szívesen időznek a szüleik körül, amíg azok a konyhában éppen az ételt készítik. Ezt sajnos a legtöbb anyuka és apuka nem szereti, hiszen a kicsi általában lassítja őket a munkában.

Pedig nagyon fontos lenne a főzésbe a csemetéket is bevonni játékos formában, hiszen így könnyebben rászoknak majd arra, hogy bizony nekik is ki kell venniük a részüket a családi munkamegosztásból. Természetesen nem muszáj igazi kést, tányért vagy reszelőt adni a kezükbe,

hanem inkább venni kell egy játék szettet, aminek köszönhetően a babák utánozhatják az anyukájukat és az apukájukat. Amennyiben a csemeték azt látják, hogy a szülő éppen hagymát darabol, akkor játékból ők is elkezdik majd ugyanúgy mozgatni a kezüket.

Ennek a segítségével sajátítják el a kicsik, hogyan kell majd ételt készíteni, amikor majd nagyobbak lesznek. Az ellesett trükkök mélyen berögződnek a kicsikben, akik a sok játéknak és mókának köszönhetően, később valószínűleg sokkal szívesebben veszik majd a kezükbe a fakanalat.