Gurulós állványok masszív szerkezettel

Állványok építkezéshez
Állványok építkezéshez
Állványok építkezéshez

Állványokat beltéren és kültéren is használnak. A kültéri munkálatok általában fix állványzatot igényelnek, amelyek körülölelik az épület azon részét, ahol például a restaurálási munkálatok zajlanak. A beltérben már más a helyzet.

Mivel szűkebb a hely, ezért sokkal egyszerűbb volt a mozgatható eszközök mellett dönteni, amiket a gurulós állványok testesítenek meg. Egyértelműen a kerekek különböztetik meg ezeket a hagyományos állványzattól.

A mozgatásuk egyszerű a sima talajon és a kerekeket fékekkel lehet stabilizálni. Csupán ezután lesznek biztonságosan használhatóak a gurulós állványok. Az előnyük tehát egyértelműen az, hogy nagy mozgásteret biztosítanak munka közben. A magasságuk természetesen állítható a menetes rendszer segítségével, így akár lépcsőzetes terepen is megállják a helyüket.

Minden esetben meg kell győződni arról, hogy elég stabilan állnak a gurulós állványok. Egy kis figyelmetlenség miatt is komoly baleset történhet. A terhelhetőségük a Layher gurulós állványoknak rendkívül magas, ezért bőven elbírják egy megtermett felnőtt ember súlyát.