A garázskapu motor kiválasztása és beszerelése

Garázskapu motor

A mai modern elektromos garázskapuk nagyon strapabíróak, így a kötelező karbantartási feladatokon túl, hosszú évekig nem kell velük foglalkozni. Ugyanakkor, bizonyos idő után minden rendszer esetében eljön az a pont, amikor valamelyik alkatrész elkopik, meghibásodik. Amennyiben először a door-system.hu csapatát választotta, akkor az a megoldás is fennáll, hogy csak a garázskapu motor kerül kicserélésre.

A cég minden általuk forgalmazott kapu esetében, csere garázskapu motor biztosításáról is tudnak gondoskodni, ami természetesen kisebb költségeket von maga után, mint a teljes kapucsere. Ez különösen igaz, ha extrém méretekről, illetve egyedi kialakításról van szó, hiszen ezen esetekben maga a garázsajtó sokkal többet tesz ki a végső összegből, mint az azt mozgató rendszeré.

Garázskapu motor különböző méretekben és eltérő teljesítménnyel kapható, így fontos, hogy vásárlás előtt ellenőrizze a régi példány adatait, illetve ha nem emlékszik már és nincs sehová feljegyezve, akkor megmérje a nyílás szélességét, magasságát és hosszát. Ezek tudatában könnyedén kiválaszthatja azt a változatot, ami passzol a meglévő kapuhoz.

Természetesen, ahogy a telepítéshez, úgy a garázskapu motor cseréjéhez is kérhet profi segítséget, amivel garantálhatja a hibátlan végeredményt. Továbbá, ha már a telkét határoló kapu sem a régi, akkor egyúttal a tolókapu alkatrészek is megrendelhetőek, amelyeket szintén segíthetnek a kiszálló szakemberek felszerelni. Amint tapasztalhatta, ezek nagyon precíz szerkezetek, így egy apró eltérés is elég ahhoz, hogy ne működjenek megfelelően.

Éppen ezért, körültekintően kell kiválasztásra kerüljenek a tolókapu alkatrészek és a beépítésükre is nagy figyelmet kell fordítani. Ha úgy érzi nem biztos a dolgában, akkor azzal jár a legjobban, ha a Door System szakembereit kéri fel a feladatra. Sőt, már a tolókapu alkatrészek szükségességének felmérését is rájuk bízhatja, így nem történhet meg, hogy nem megfelelő terméket szerez be, esetleg olyan tartozékot akar kicserélni, amivel nincs is baj.