A fűtőszál is okozhat problémát

Bojler fűtőszál

Egyszer minden elektromos készülék meghibásodik. A vízmelegítő berendezések leggyakoribb problémájának okozója a fűtőszál szokott lenni, aminek állapota leginkább a víz minőségétől és tisztaságától függ. Mint tudjuk, Magyarország legnagyobb részén kemény a vezetékes víz, amit a hosszú évek használata során a bojler egyes alkatrészei sínylenek meg.

Természetesen fontosnak tartjuk a megelőzést, ami azt jelenti ez esetben, hogy a lakásunkba beérkező víz egy előszűrőn keresztül érkezik meg csapjainkba, és elektromos eszközeinkbe. Teljes mértékben azonban így sem tudjuk kivédeni a fűtőszál elhasználódását. Érdemes rendszeresen ellenőrizni az állapotát, mielőtt bekövetkezne a baj.

A tisztítást, cserét magunk is elvégezhetjük, ha rendelkezünk az ehhez szükséges szerszámokkal, szakértelemmel. Sok hasznos információt és útmutatót találhatunk a bojler-javitas.hu honlapon, amelyek megkönnyítik számunkra a folyamatot. Ha mégis akadályokba ütköznénk a fűtőszál probléma házi megoldása során, bátran fordulhatunk az oldal kapcsolattartóihoz. Munkatársak több éves tapasztalattal a hátuk mögött állnak rendelkezésre.