Fontos kiegészítő a kandalló hődob

kandalló hődob

Ahhoz, hogy egy kandalló hatékonyabban teljesítsen, gyakran elengedhetetlenek bizonyos tartozékok. Például a kandalló hődob növelt hőleadó felületet garantál annak érdekében, hogy a megtermelt energia ne vesszen kárba. Ha ez adott, akkor a hatásfok is megnő, ami megtakarítást eredményezhet.

Az egyik legmegbízhatóbb kandalló hődob a D01-es típus. Ez roppant ellenálló és hosszú élettartamú, ami relatíve gyorsan visszahozza az árát. Ott van még a D02-es típusú kandalló hődob is, amelyik rengetegféle tűztérhez csatlakoztatható. Ezt nyugodtan lehet használni 160 mm füstkivezető csonk esetén.

Akárcsak a D01-es, ez is növelt hőleadó felületet biztosít a kandallóhoz, így nem fog elveszni a megtermelt energia, illetve a hőfok is nagy mértékben nő. A ma megvehető kandalló hődob modellek közül ez az egyik legmegbízhatóbb, illetve ezt hosszú éveken keresztül problémák nélkül lehet alkalmazni.

Mind a két hődob megvásárolható a Benkel internetes áruházban, ahol rengeteg egyéb termék is megtekinthető és meg is rendelhető. Aki vásárolt már innen, biztos tudja, hogy a kandallóbetétek felhozatala hihetetlenül változatos, ezért az ideális fajta megtalálása senkinek sem okoz gondot.

A shopban elérhető az a két ajtós változat, amelyiknél a hátsó ajtó kisebb, és a tüzelés leegyszerűsítése érdekében az alap tűztér hátsó falából nyúlványként emelkedik ki ez a tartozék. A tüzelőajtós kandallóbetétek 100 százalékosan beválnak nappalikban, előszobákban, hálószobákban, garázsokban és kazánszobákban is.

Ez efféle fűtőberendezést mindig tanácsos válaszfalba telepíteni. Ennek köszönhetően a hamuzás és a tűzifa adagolás is sokkal könnyebben elvégezhető.

A kandallóbetétek megfelelő beépítését követően a lakók akár a nappaliból is kiélvezhetik a tűz csodálatos látványát, úgy, hogy közben a hamuzást és az egyéb tüzeléstechnikai műveletet nem ott, hanem egy másik szobában lehet elvégezni. Ezen kialakítású kandallóbetétek akár víztartállyal is kiegészíthetőek. A tartozék a ház központi fűtési rendszerére is kapcsolódhat. Sőt, akár teljes mértékben is elláthatja azt.