Dr. Kárász Tamás ügyel az esztétikára

Dr. Kárász Tamás

Ha valaki úgy érzi, hogy nem megfelelő az orra íve vagy formája, akkor Dr. Kárász Tamás segíthet a problémán. A sokéves tapasztalattal rendelkező orrspecialista ismert hazai embereken is hajtott már végre beavatkozást. Dr. Kárász Tamás 2005-ben sikeresen megszerezte a plasztikai sebészi szakvizsgáját. Természtesen a doktor úr már 1994-ben kitűnő minősítéssel elvégezte az általános orvosit, viszont fül-orr-gégészként csak 2000-ben kezdett el dolgozni. Igen sok beteggel találkozhatott az évek során, így többféle esettel megismerkedett. Nagyon sok hölgy, de manapság már egyre több férfi is elégedetlen a kinézetével.

Az orr olyan része az arcnak, amit nem lehet elrejteni, hiszen szem előtt van. Sok embernek görbe nagy vagy kampós az orra, ami igen zavaró tud lenni. Sokan megjegyzést is tesznek a nem esztétikus kinézetre. Azonban, napjainkban már ezen egy műtéttel könnyedén lehet segíteni. Az orrplasztika altatásban zajlik, így nem jár fájdalommal. A beavatkozást követően felléphet némi kellemetlenség és a lábadozás sem leányálom. Azonban a szépségért meg kell szenvedni.

Mire figyel Dr. Kárász Tamás az orrplasztikánál?

Először is fontos megemlíteni, hogy kinek ajánlott. Egyrészt azoknak, akik valamiért elégedetlenek az orruk formájával. Erre nem minden esetben műtét a megoldás, hiszen a plasztikai sebészeknek is van szépérzékük. Ha valakinek nem ajánlják a műtétet, akkor egyszerűen elmagyarázhatják a betegnek, hogy miért nem szükséges számára. Viszont, akinek túlságosan nagy vagy görbe, ott már azért nem csupán kisebbítő beavatkozásra lehet szükség. Előfordulhat, hogy az orrkagyló vagy az orr szerkezetén is változtatni kell.

Dr. Kárász Tamás akkor szokta elsősorban javasolni az orrplasztikát, ha az orrlyuk méretében vagy helyzetében kell változást elérni, esetleg az orrhegy nagy és lelógó, túlságosan görbe. Előfordulhat, hogy az orr nagyon ferde, például egy orrtörés nem jól forr össze és a szaglószerv egyszerűen elferdül az egyik irányba. Dr. Kárász Tamás azon munkálkodik, hogy a páciens teljes bizalommal fordulhasson hozzá.

Az orrplasztika fájdalmas eljárás?

Maga a beavatkozás egyáltalán nem jár fájdalommal, hiszen altatásban történik. Viszont a lábadozás alatt, amikor már regenerálódnak a szövetek, akkor felléphet némi kellemetlenség. Ráadásul az orrt tamponálni szükséges, aminek kivétele szintén nem fájdalommentes. Azonban a gyógyulási szakasz egyáltalán nem hosszú. Arra érdemes nagyon odafigyelni, hogy orrplasztika esetén olyan sebészt válasszon mindenki, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik, így a várt végeredmény biztosan nem marad el.

Mint minden műtétnek, az orrplasztikának is vannak kockázatai, azonban ezzel a páciensnek tisztában kell lennie. Mivel az orrnak döntő szerepe van az arc harmóniájában, ezért az orvosnak kell legyen szépérzéke is. Fontos, hogy a doktor csak annyi változtatást végezzen az orr különböző részein, amikkel nem változik meg az arc teljes szerkezete. Az orrplasztika esztétikailag és funkcionálisan pozitív változást eredményez.