A büntetőügyvéd fontos szerepe

Fontos a szabályos eljárás

Ritkán fordul elő, mégis megtörténhet, hogy egy büntetőjogi eljárás kellős közepén találjuk magunkat, akár tanúként, akár gyanúsítottként. Sokan azt sem tudják, mi ilyenkor a teendő, hiszen megrémíti őket ez a helyzet. Mindenekelőtt egy büntető ügyvéd segítségét kell igénybe vennünk, ami már tanácsolt a büntetőeljárás kezdeti szakaszában.

Minden nyilatkozatot, amit az eljárás során teszünk, bizonyítékként felhasználható az ügyben. Ez különösen akkor jelent nagy terhet, hogyha ellenünk fogja felhasználni a bíróság az elhangzottakat. A büntető ügyvéd rendelkezik azzal a szaktudással, amivel segítségére lehet az ügy vádlottjának vagy sértettjének. Egy nyomozás során elkerülhetetlen a kihallgatás.

Az eljárás ideje alatt, a kihallgató személyek igyekeznek minél nagyobb nyomást helyezni az alanyra, annak érdekében, hogy kiszolgáltatottnak érezze magát. Ezért különösen fontos, hogy a büntető ügyvéd jelen legyen ezekben a helyzetekben is, mivel olyan keresztkérdésekkel bombázhatják az adott személyt, ami később felhasználható lesz ellene a tárgyalás során. A büntető ügyvédnek minden ügy kiemelten fontos. Nem létezik sablonos ügy.

A hatóságok hatalmát hivatott ellensúlyozni a büntető ügyvéd, aki minden esetben a terhelt érdekeit nézi. A Lőrik Ügyvédi Iroda több mint 10 éve foglalkozik büntetőjoggal, éppen ezért a szakértelem garantált. Hogyha nem vesszük igénybe a büntető ügyvéd segítségét, akkor könnyen összecsaphatnak a fejünk fölött a hullámok. Jelenlétével garantálható, hogy a kihallgatás szabályszerűen történik, mert a rendelkezésére áll mindaz a szakmai felkészültség, amire szüksége van az ügyfele jogi védelme érdekében.