Bojlis bot nagy kapásokhoz

bojlis bot

A lebegő csalikat olyan óvatos halak, mint a ponty és a kárász fogására használják. Ez egy különleges csali, ami bojlis bot segítségével egyszerűen és könnyen használható. Kívánság szerint, saját magunk is elkészíthetjük vagy megvásárolhatjuk egy boltban. Ahhoz, hogy a horgászat sikeres legyen, számos szabályt be kell tartani. A bojlis halfogás az utóbbi időben széles körben elterjedt. Különösen a pontyhorgászok használják, mivel a lebegő csalik segítenek túljárni az olyan halak eszén, mint a pontyok és a lenyűgöző méretű kárászok.

A bojlis bottal való horgászatnak megvannak a sajátosságai, a hagyományos horgászbotokkal való horgászathoz képest. Mivel nagy dobásokat kell végrehajtani, kb. 5 méteres botra van szükség. A lényeg a horog megbízható megkötése, mivel a ponty erős halnak számít. Ha ilyen készségek nem állnak rendelkezésre, jobb, ha egy gyakorlott horgászhoz fordulunk. De a halászat sikere a csalik és a bojlis bot minőségétől függ. Idővel meg fogjuk tudni állapítani, hogy melyik csali fogósabbak és melyik nem.

A halradar véget vet az órákig tartó várakozásnak

A régi időkben a halászoknak elegendő tudással és tapasztalattal kellett rendelkezniük ahhoz, hogy megtalálják a halakat egy víztározóban. Manapság a halradar pillanatok alatt elvégzi ezt az összetett szellemi munkát helyettük. Nem számít, hol és miként horgászik: tavon, folyón, vagy hajóval megy ki az Adriai-tengerre, a horgászó ultrahangos műszer megmondja, hogy hová kell bedobni a csalit. Webáruházunkban csak bevált és népszerű halradarokat talál, amelyek nemcsak itthon, hanem az egész világon pozitív visszajelzéseket gyűjtött.

Sokáig minden partról horgászó halász irigykedve nézte a messze ülő társakat, akik egymás után húzták be a nagy halakat, mert az arzenáljukban volt egy elektronikus halkereső, ami megmutatta nekik a halak pontos helyét a mélységben. A horgászathoz való vezeték nélküli halradar igazi forradalmat okozott a szabadtéri tevékenységek ezen területén. Most már elég az érzékelőt a horgászzsinórhoz csatlakoztatni és a kijelző képernyőjén megjelenik egy kép mindenről, ami a víz alatt van.