Beszerelhető a régebbi lakásokba a hővisszanyerős szellőztető gép?

Hővisszanyerős szellőztető

A Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kereszt ellenáramú szellőztető berendezések megérdemlik a jó hírüket. Manapság már sokan választják a szellőztetés e modern módját, főleg az új házak építésénél. De mi van akkor, ha a már meglévő lakásunkba szerelnénk be a hővisszanyerős szellőztető gépet? Lehetséges-e egyáltalán a régi falakba beépíteni a rendszert?

Sajnos sokan nem járnak a dolog végére, és emiatt elszalasztják ezt a fantasztikus lehetőséget, pedig a hővisszanyerős szellőztető rendszer könnyedén beszerelhető a már régebbi építésű lakásokba is, akár bontás nélkül. Abban az esetben, ha korszerűsítené az otthonát, olyan terméket válasszon, ami csak egy helyiség friss levegőjének az ellátásáért felel, hiszen így nem kell kialakítani egy új légcsatorna rendszert!

Természetesen azoknak, akik most építkeznének, és szeretnének a hővisszanyerős szellőztető jótékony hatásával és számos pozitív tulajdonságával élni, a központi rendszer megvásárlását ajánlatos megfontolni. Sok esetben, ha vásárlásra adjuk a fejünket, elsősorban az ár az, ami meghatározza a választásunk tárgyát. A Zehnder hővisszanyerős szellőztető esetében nemcsak a príma ár, de a minőségi anyaghasználat, a precizitás, a teljesítmény és a megbízhatóság is meghatározó tényező. A német gyártású gép már több éve bebizonyította, hogy az előkelő helyét a piacon nem a szerencsés csillagállásnak köszönheti, hanem inkább annak, hogy a megalkotása közben az oly híres német precizitás ismét nagy szerepet kapott.

A hővisszanyerős szellőztetés módszere egyre nagyobb tereket hódít meg és mára már szerencsére egyre több háztartás elengedhetetlen használati tárgya. Ez nem is véletlen, hiszen egyrészt gazdaságos, másrészt pedig roppan környezetbarát. A Zehnder hővisszanyerős szellőztető azon személyek otthonába való, akik sokat adnak a környezetükre, ezen belül pedig a minőségi beltéri levegőre. A nem megfelelően szellőztetett helyiségek falai könnyen a penész áldozatává válhatnak, ami hosszútávon elkerülhetetlenül allergiához vezet.