Az infraszauna helyes használata

Infraszauna
Infraszauna

Napjainkban többféle szauna van forgalomban. A két legismertebb a finn és az infraszauna. Ezt más néven bioszaunának is nevezik, ami eltérően fejti ki hatását, mint a finn. Infrasugarat használ, ami egy centire képes bejutni a bőrfelszín alá. Felmelegíti a szervezetet, lazítja a bőr alatt lévő salakanyagokat és a verejtékmirigyeken keresztül ezek távoznak a testünkből.

Az infraszauna nem igényel nagy helyet, így már a lakásba is könnyedén beszerelhetjük. Elősegíti és felgyorsítja az anyagcserét, beindítja a test öngyógyító képességét.

Fájdalomcsillapításra is kiválóan alkalmazható, gyulladásoknál, például arcüreggyulladásnál is igen hatékony. Az infraszauna használata előtt is ajánlott a zuhanyzás, amivel eltávolítjuk a szennyeződéseket a testünkről és ne feledkezzünk meg arról,

hogy csak addig maradjunk a szaunában amíg az tényleg nyugtató! Amikor már kezdünk rosszul lenni, azonnal jöjjünk ki! Élettanilag javasolt idő az infraszaunában a harminc perc, utána alaposan, hideg vízzel zuhanyozzunk le és pihenjünk pár percet!