Az infraszauna és a hagyományos szauna

Infraszauna
Infraszauna

A szaunának igazi ősi hagyománya van a hideg égövi tájakon, nálunk pedig csak mostanában kezd aktívan bejönni a köztudatba, hogy hány meg hány pozitív hatással bír az emberi szervezetre. Napjainkban már sokkal egyszerűbb módjait is feltalálták a kabinok befűtésének, amit az infraszauna testesít meg.

A működési elvét tekintve teljesen más, mint a hagyományos finn szauna. Az infrasugarak kibocsájtása által, a bőr alsó rétegeit melegíti fel, így kelt hőérzetet. Ennek előnye a hagyományossal szemben, hogy hamarabb kezdi meg a szervezet a méregtelenítést, az izzadást, nem kell egészen a külső rétegektől a belső felé haladjon a hő.

Az infraszaunáknak két fő típusát szokták forgalmazni. Az egyik a karbon sugárzós, amelyik az IR-C sugarat használja, a másik a teljes spektrumú sugárzóval ellátott, ami az infra több típusát is aktiválja, ami a bőr mélyebb rétegeibe is behatol. Lényegében ez a hatás az, ami megkülönbözteti az infraszauna hatását a finn szaunához képest. Válassza azt, amelyik Önnek jobban megfelel!